Dezvoltare personala: Construieste-ti increderea in tine!

Un curs format din cinci module, care poate fi abordat fie ca un tot unitar, fie ca module individuale in functie de interesul fiecarui participant pentru o tematica anume. Un modul contine trei sedinte a cate doua ore, saptamanal.

Pe parcursul celor 5 MODULE vei avea ocazia să-ți descoperi SUPERPUTERILE, să-ti consolidezi încrederea în tine și în ceilalți, să te accepți și să te iubești așa cum ești, pentru ca în final să ai curajul să fii “TU”!

Nu vor lipsi exercitiile de descoperire de sine, de construire a încrederii, de leadership si teambuilding, vizionari de video-uri inspirationale cu dezbateri pe marginea acestora si multe alte activitati captivante.

MODULUL 1 


Vom dedica primele trei sedinte cunoașterii celorlalți și autocunoașterii. Vom căuta să identificăm lucrurile pe care le avem în comun și cele care ne deosebesc, învățând prin jocuri și exerciții practice să privim diversitatea ca pe o resursă inestimabilă. Împreună cu participanții vom porni într-o călătorie în urma căreia vom descoperi care sunt punctele noastre forte (superputerile) și care sunt aspectele pe care dorim să le îmbunătățim (vulnerabilitățile). Pornind de la actuala imagine de sine vom construi imaginea a ceea ce fiecare își dorește să fie.

MODULUL 2


În acest modul vom descoperi diferența dintre stima de sine și încrederea în sine, precum și legătura celor două cu imaginea de sine. Vom învăța să fim atenți la dialogul interior și să îl transformăm în funcție de imaginea de sine către care tindem. Ne vom folosi de povești, video-uri, exerciții și jocuri de rol pentru a învăța să ne acceptăm pe noi înșine și unii pe alții așa cum suntem. Vom exersa raportarea pozitivă față de eșec, de noi înșine și față de ceilalți, construind astfel o stimă de sine sănătoasă și întărind încrederea în sine.

MODULUL 3


Cel de al treilea modul va avea în centrul atenției perspectiva (felul în care percepem și ne raportăm la ceea ce se petrece în afara noastră și la ceilalți), credințele și paradigmele noastre, modul în care acestea își pun amprenta asupra deciziilor și comportamentelor noastre, influențând implicit și calitatea vieții pe care o trăim. Vom descoperi și exersa metode prin care să intervenim pentru a le modifica, astfel încât să lucreze în folosul și nu în detrimentul nostru.

MODULUL 4

Va fi despre emoții și despre cum putem învăța să le recunoaștem corect pentru a le putea mai apoi înțelege, exprima și gestiona conștient, evitând astfel să le lăsăm să ne conducă viața. Vom învăța despre capacitatea de autoreglare și autocontrol, despre beneficiile autoreglării, vom exersa tehnici de relaxare, gândirea pozitivă și prezența.

MODULUL 5

Vom avea în vedere intenția și importanța ei în atingerea obiectivelor, relațiile și comunicarea cu ceilalți. Cu ajutorul unor exerciții de vizualizare, vom seta intenții pentru a le așterne mai apoi pe hârtie cu ajutorul tehnicii hărților mentale mind mapping, după care vom realiza un dream board
Vom încheia călătoria noastră cu exerciții de leadership și teambuilding, de recunoștință și setare a obiectivelor pentru perioada ce urmează.